Havyard med avtale om 1+1 brønnbåt til Norsk Fisketransport

2018_07_Havyard_brønnbåt.jpg

Havyard har signert en ny kontrakt med Norsk Fisketransport (NFT) for levering av brønnbåt. Ship design & Solutions står for designet og Shipbuilding Technology skal utruste skipet sammen med Production & Services.

Dette fremgår av en pressemelding fra Havyard 5 juli.

Dette blir søsterskip nummer fire og fem til allerede eksisterende «Havtrans», «Namsos», og «Steigen» hos Norsk Fisketransport (NFT).

-Vi er storfornøyd med «Steigen» som i juni i fjor ble feiret med en folkefest av en båtdåp i Steigen, sier Oddleif Wigdahl, administrerende direktør i NFT.

Den nye brønnbåten NFT har bestilt blir Havyards bygg nr 147 og identisk med bygg nr 127, «Steigen».

-Vi endrer ikke vinneroppskriften! Og det var enkelt å velge Havyard igjen: Godt samarbeid, høy kvalitet og et sluttprodukt som er akkurat slik vi vil ha det, sier Wigdahl.

NFT har frist til sommeren 2019 med å benytte seg av opsjonen på ytterligere ett fartøy av Havyard Design 587.

Komplett Havyard-leveranse

Alle fem forretningsområdene i Havyard Group er med i leveransen; Fish Handling (MMC First Process) skal levere alt av fiskehåndteringssystemet om bord. Power & Control (Norwegian Electric Systems og Norwegian Control Systems) skal levere alt fra bro til propell. Ship design & Solutions står for designet og Shipbuilding Technology skal utruste skipet sammen med Production & Services.

Administrerende direktør i Havyard Group ASA Geir Johan Bakke, ser at samhandling på tvers av forretningsområdene i konsernet gir en totalitet og en unik fordel som ingen andre leverandører har

-Brønnbåtbygging er komplisert, og vi hadde en del tekniske utfordringer da vi bygde Namsos for NFT, men som igjen resulterte i et meget godt levert Steigen. At NFT ønsker en 100% lik brønnbåt som søsterskipet Steigen sier veldig mye om hvor bra resultatet ble. I disse nye brønnbåtene er det mye utvikling av teknologi, og tilpasninger for at skipet skal være så funksjonelt som overhode mulig og ha den aller beste fiskevelferden. Vår kombinasjon av fagfolk, og samarbeidet på tvers av forretningsområdene gjør at vi kan levere akkurat dette. Jeg ser frem til å videreutvikle det gode samarbeidet med NFT i nye prosjekt, sier Geir Johan.

Gasta Design