Nytt vindmølleskip utrustes ved Havyard i Leirvik

I en pressemelding kommer det frem at Havyard Design & Solution og Havyard Ship Technology vinner kontrakt med ESVAGT for bygging og design av ytterligere to vindmølleskip.

2018 09 Havyard.jpg

Havyard Design & Solution leverer designet og Havyard Ship Technology skal utruste skipet. Dette blir det sjette og syvende vindmølleskipet Havyard skal levere til ESVAGT.

Skipene skal leveres til ESVAGT Q3 2020 og Q1 2021, og går inn i langtidskontrakt med vindkraftselskapet MHI Vestas. Vindmølleskipene skal betjene feltene Borssele 3-4 som ligger 22 km utenfor Zeelandskysten i Nederland, og Triton Knoll som ligger 33 km fra kysten til Lincolnshire i England.

 Dette blir det fjerde og femte skipet til ESVAGT som skal utrustes ved Havyard Ship Technology på verftet i Leirvik. Skipene får byggnr 146 og 149. 

-        Havyard er spesielt glad for at gode kunder kommer tilbake og kontraherer på verftet vårt i Leirvik. Det viser at ESVAGT er godt fornøyd med kvalitet på tidligere leverte båter og at verft i Norge fortsatt er konkurransedyktige på spesialiserte og avanserte båter der kvalitet, funksjon, pris og leveringspresisjon er stikkord, sier daglig leder Lasse Stokkeland ved Havyard Ship Technology.

Nytt og mer effektiv design

Havyard 831 L SOV er som tidligere leverte skip utviklet i tett samarbeid mellom Havyard Design & Solutions, reder og operatør for å finne de beste og mest effektive løsningene.

-        Skipet er designet for å gi optimale posisjoneringsegenskaper og Havyard Design & Solutions har tatt i bruk noe av det ypperste innen teoretiske beregninger for å forutsi skipets egenskaper. Vår lange erfaring med denne skipstypen har gitt skipet komfort og sikkerhet av svært høyt nivå, sier Design manager Arve Leine.

Bildet: Nytt design, Havyard 831 L SOV.
Fotokredit: BowVision, Eier: Havyard

Maria Brandsøy